ZADZWOŃ 22 857 81 90 i zarezerwuj stolik.MAKE RESERVATION NOW

Nasz zespół

Łączy nas przede wszystkim pasja do wykonywanego zawodu. Mamy wspólny cel i do niego dążymy –profesjonalna obsługa i Państwa zadowolenie. Dodaje nam to energii i pobudza do działania i dalszego rozwoju.

Poznajcie ludzi, którzy tworzą American House

Gotowanie jest jak malowanie lub komponowanie muzyki. To, w jaki sposób łączy się kolory i nuty, świadczy o talencie kucharza. Jednak sama kreatywność kulinarna nie wystarczy. Dobrych kucharzy poznaje się nie tylko poprzez ich potrawy, lecz również poprzez pryzmat ich organizacji pracy. Sala restauracyjna jest miejscem pełnym relaksu, ciszy i spokoju. Zaplecze kuchni jest jej przeciwieństwem. Tutaj nie ma czasu na odpoczynek. Dobry zespół kucharzy jest niczym ogromna maszyna działająca na zasadzie kół zębatych. Każdy w zespole ma kluczowe miejsce dla końcowego efektu pracy – potrawy zamówionej przez klienta. Nad całą maszyną nazywaną Restauracja American House – piecze pełni Chef Michał Stopczyński. To do jego obowiązków należy planowanie potraw, kontrola dostaw – jakości i świeżości półproduktów, szkolenie nowych kucharzy, rozpisywanie grafiku pracy, tworzenie nowego menu. Jest najbardziej zoorganizowaną osobą na kuchni, kluczem do prawidłowego funkcjonowania zaplecza. Jest logistykiem, liderem, wyśmienitym kucharzem, artystą, mediatorem. To dzięki niemu Restauracja American House działa jak szwajcarski zegarek, a w każdej potrawie można poczuć miłość i pasję do sztuki gotowania. Rozważny, zdyscyplinowany, opanowany, niezastąpiony perfekcjonista.

Urodzony przywódca, który w sytuacjach stresujących zachowuje stoicki spokój. 

Specjalizuje się w polskiej kuchni ze szczyptą nowoczesności. Nie lubi rutyny. Zawsze pełen pomysłów, istny kreator wrażeń. Zwykłego schabowego potrafi zmienić w paletę smaków poprzez odpowiednią prezentcję, dobór przypraw oraz właściwie zachowanie temperatury smażenia. 

Uwielbia używać ognia na kuchni. nie zdziwcie się, gdy od czasu do czasu zobaczyć płomień wychodzący z zaplecza… Jak sam mówi: „Redukcja jest najważniejsza”.

Prawda jest taka, że już go kiedyś żegnaliśmy… Odszedł z Restauracji American House na chwilę, bo jak prawdziwy człowiek renesansu – ma wiele pasji. Musiał odpocząć i naładować baterie przy swoich motorach, samochodach i innych przyjemnościach. Powrócił do naszej załogi. bo tak samo jak my, tak i on za nami zatęsknił. Z radością musimy przyznać… że nic się nie zmienił. Zrównoważony, lecz wciąż szalony z playlistą pełną Lady Punk.

Jeśli kiedyś usłyszycie nucenie polskiego rocka wychodzące z zaplecza – to był właśnie on.

Poznajcie wybitnego Chef de Cuisine 

Szefa Kuchni Restauracji American House – Michała Stopczyńskiego.

 

Człowiek zagadka. Na kuchni – najwyższy i… najcichszy. Skoncentrowany na pracy. Uwielbia kofeinę. Pedant, dbający o szczegóły. To dzięki niemu prezentacje naszych potraw są perfekcyjne. Nic nie umknie jego uwadze i bystremu oku. Nacisk kładzie na smak. Jak sam mówi: „możesz każdą potrawę zrobić magiczną, gdy dodasz odpowiednich ziół”. Według niego to właśnie szczypta idealnej przyprawy dodaje smaku w miejsce olejów i sosów. Uwielbia świeżość. Jego potrawy są zawsze owiniętę w soczyście świeże zioła. Uwielbia eksperymentować z czosnkiem, bazylią i kolendrą. Nie wierzy w przypadek. Uważa, iż przygotowanie półproduktów i ich świeżość to podstawa wyjątkowości smaku. Specjalizuje się w makaronach i kuchni włoskiej. Na kuchni nazywamy go Maestro. Poznajcie naszego Zastępcę Szefa Kuchni – Andrzeja Tarasa.

 

Dołączył do nas w lutym 2019 roku i od razu… zakasał rękawy. Niesamowicie pracowity, ułożony i… wygadany. Przy pracy lubi pogadać, ale męczy go lanie wody. Skrzydła rozwija przy dużych grupach, gdzie w tym samym momencie trzeba wydać 20 różnych dań głównych dla ponad… 100 gości (w naszym żargonie nazywamy to „tabaką”). Kiedy nikt nic nie wie, to jest człowiek, którego chcecie znaleźć. Zawsze pomocny, ale nie lubi „przeciągania tematów”. Na kuchni robi wszystko, bo męczy go… że coś jeszcze nie jest zrobione. Jest wszędzie i jest nie do okiełznania. Konkretny, tak jak jego dania. Specjalizuje się w typowo męskich potrawach, takich jak steki, grillowane mięsiwa, sosy na bazie whiskey. Poznajcie naszego Starszego Kucharza – Roberta Mątfickiego.

 

Zawsze uśmiechnięty i pełen optymizmu. Istny wulkan energii, który nie boi się żadnego kuchennego wyzwania. Chętnie próbuje nowości, nie popada w rutynę. Jego potrawy zawsze posiadają szczyptę nowoczesności. Wygadany. Na kuchni nigdy nie jest cicho, gdy on na niej pracuje. Jest Ninją-Siekania, bo na nic nie lubi tracić czasu. Poznajcie naszego Młodszego Kucharza – Daniela Walczaka.

Znajdź nas na Facebooku

Dane kontaktowe

American House
ul. Baletowa 3
02-867 Warszawa
tel. 22 857 81 90

 
 

Restauracja American House Warszawa Ursynów - dogodny dojazd Piseczno i okolice. Zapraszamy!

Godziny otwarcia

Nasza restauracja czynna jest codziennie od 10:00 do ostatniego gościa.
Kuchnia czynna jest od 10:00 do 22:00.